За нас

Фолклорна формация „Българка” е създадена през лятото на 2003г. в гр. Варна. Във фолклорните програми участват между четирима, шестима или осем танцъори, певица, жив съпровод на гайда, тъпан, кавал, гъдулка, акордеон и др. Репертоарът на Формация "Българка" е богат и колоритен. Изпълнява се основно български фолклор. Музикално - танцовите програми са под живия съпровод на характерните за България музикални инструменти. За времето от нейното създаване досега, формация „Българка” може да се похвали със завиден брой участия и прояви. Танцова формация “Българка” е съставена от добре подготвени и атрактивни танцьори с дългогодишна сценична практика, създаващи много настроение и приятни, незабравими емоции по време на техните изпълнения. Всички артисти - балетисти и музиканти от формация „Българка” са с богат опит в областта на българското фолклорно изкуство. Те са танцъори, певци и музиканти от известни български ансамбли и оркестри. Момчетата и момичета от Формация „Българка” са закърмени с българската народна музика и танц и носят дълбоко в себе си харизмата на българското фолклорно изкуство.

Галерия

Отзиви

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Вие сте нашия VIP!

Антоанета Александрова, 15.09.2016 г.

Благодарим от сърце за прекрасната фолклорна програма и настроението, което създадохте на сватбеното ни тържество! Гостите ни от цял свят останаха очаровани! Прекрасни сте!

Деница Минкова, 02.09.2015 г.

Огромни благодарности за професионализма и отзивчивостта ви! Благодарение на вас празника на нашите деца стана много български, много вълнуващ и незабравим!

Калинка Стаменова, 11.09.2015 г.

На вас нищо не може да ви се опре!

Десислава Христова, 13.08.2016 г.

За формацията

Танцова формация “Българка” е съставена от добре подготвени и атрактивни танцьори с дългогодишна сценична практика, създаващи много настроение и приятни, незабравими емоции по време на техните изпълнения. Всички артисти - балетисти и музиканти от формация „Българка” са с богат опит в областта на българското фолклорно изкуство.